Постімпресіонізм. (9 кл. Мистецтво)

Постімпресіонізм.

Постімпресіонізм / Post-Impressionism - термін, який запровадив британський арт-критик Роджер Фрай / Roger Fry у 1914 році, щоб описати період в європейському мистецтві після імпресіонізму Моне. Джон Рівалд - один із перших істориків-мистецтвознавців - визначив часові рамки для цього напряму: з 1886 по 1892 рік. Видатні митці напряму: Вінсент ван Гог / Vincent van Gogh (1853-1890), Поль Ґоґен / Paul Gauguin (1848-1903), Поль Сезанн / Paul Cezanne (1839-1906), Джорд Сера / Georges Seurat (1859-1891).
Постімпресіонізм (франц. postimpressionisme) - загальний термін, що охоплює вид мистецтва, яке, власне, і приймає і відкидає деякі принципи імпресіонізму. Початок постімпресіонізму збігається з кризою імпресіонізму в 80-х рр. XIX століття. У цей час відбулася остання виставка імпресіоністів і був опублікований «Маніфест символізму» (1886) французького поета Ж. Мореаса.
Майже всі постімпресіоністи раніше примикали до імпресіонізму. Поступово художники стали шукати нові засоби для вираження не миттєвого і того, що минає в житті - фіксації однієї миті, що властиво імпресіонізму, а для втілення якихось тривалих станів прекрасного - духовних і матеріальних.

1. П.Сезанн

          


2. В.Ван Гог

  
   
 

Уривки з фільму "З любовю, Ван Гог"



3. П.Гоген

  


4. П.Сіньяк

        


5. К.Дебюссі - Clair de lune


К.Дебюссі - The Girl with the Flaxen Hair


К.Дебюссі - The snow is dancing



РОБОТА В КЛАСІ: Утвори «живий» натюрморт з осіннім листям (або матеріал, близький до даної пори року), добери різне кольорове тло. Сфотографуй, порівняй враження.

Коментарі

Популярні публікації